Aktiviteetit

Kesä ja talvi

Unohtumattomat luontoelämykset

Kysy ohjelman saatavuus

Porotilavierailu

Tunnelmallinen vierailu porojen luona Tenolaaksossa, lähellä Nuorgamin kylää. Mennään yhdessä ruokkimaan porot aitaukseen, laitetaan tulet ja keitetään kahvit ja maistellaan perinteisiä porojalosteita, kuten kylmäsavuporoa ja ilmakuivattua poronlihaa. Poromme ovat uteliaita tapaamaan uusia vieraita ja pääset niitä silittämään ja ruokkimaan jäkälää kädestä. Ota rohkeasti yhteyttä niin sovitaan yhteinen aika poron täyteiselle päivälle!

Poroajelu

Mikä olisikaan perinteisempi ja rauhallisempi tapa liikkua läpi pohjoisen luonnon kuin pororekikyyti? Saamelaisille porojen vetämät reet ovat kautta aikojen olleet luonnollinen liikkumisen muoto.

Pilkkiretki tunturiin

Järjestämme talvella pilkkiretkiä tunturijärviin rekikuljetuksella.

Huskyajelu Norjassa

Lähde mukaan vauhdikkaaseen koiravaljakkoajeluun Norjaan! Ystävämme Norjassa harrastaa koiravaljakkoajelua. Heillä on kotonaan 40 koiraa, jotka mielellään vie sinut ja ystäväsi upeisiin maisemiin tässä vauhdikkaassa ajossa.

Porojen ruokinta

Tule ruokkimaan poroja kotiaitaukseemme. Saat mukaasi pussillisen porojen herkkuruokaa jäkälää ja sitä porot tulevat syömään kädestäsi.Kuningasrapusafari Norjaan

Lähdetään päiväksi Varangervuonoon pyytämään kuningasrapuja! Lähde mukaamme vierailemaan Norjaan ammattikalastajan luo. Käymme kokemassa merrat ja kalastaja ystävämme valmistaa meille herkut päivän saaliista.

Päivä Nuorgamin tuntureilla

Lähdemme porotilalta moottorikelkoilla tunturiin. Matkan aikana kuulet lisää poronhoidosta ja alueen historiasta. Pysähdymme tunturissa olevaan kotaan kahville ja käymme pilkillä. Jatkamme matkaa takaisin porotilalle, jossa pääset näkemään ja ruokkimaan poroja käsin. Ruokailu kodassa on mahdollista lisätilauksena.